Novi Sad
21.10.2010.
15:11 > 13:23
Grupa građana podnela je inicijativu da se izmeni član Odluke o držanju domaćih životinja i da se kućni ljubimci mogu uvoditi u liftove.
  • Alek

    01.12.2010 13:17
    Zanima me samo kada ce se odrzati ta "jedna od narednih sednica" ...
  • Gajo

    23.10.2010 22:28
    @G
    Dugo me nije nešto tako zabavilo kao čitanje Vašeg komentara... Još, molim Vas!
    Posebno mi se dopada "tautološki" iskaz: "bilo da vi izvršite nuždu na javnoj površini, bilo vaš pas, situacija je u potpunosti identična".
  • G

    23.10.2010 09:41
    @sandra - draga sugrađanko, prvo, vršenje nužde na javnim površinama nije dozvoljeno. To što se međutim to dešava, apsolutno ni u jednom aspektu vas ne štiti odgovornosti za vašeg psa. Kako je životinja neintelignetno biće (odnosno ne smatra se bićem koje je sposobno da razmišlja kao čovek), stoga ne može ono biti odgovorno za svoje ponašanje koje nije po normama koje je uveo čovek, već samo i isključivo vi kao vlasnik. To u prevodu znači draga sugrađanko, bilo da vi izvršite nuždu na javnoj površini, bilo vaš pas, situacija je u potpunosti identična, i NARAVNO da bi trebala da bude kažnjiva. Ako želite da imate psa u gradu, sa time dolaze i određene obaveze, jer niste draga sugrađanko jedini stanovnik grada.
  • sveta

    22.10.2010 19:06
    Klasican primer netolerancije:

    MENI nesto smeta, i JA trazi da se to zabrani.

    MENI smetaju takvi ljudi, a njih niko nikad nece zabraniti!

    Izmedju ostalog, ako je rec o nehigijeni, obratite se ljudima vlasnicima, a ne da okrivljujete plemenite zivotinje, koje nikome nisu nanele zlo (osim ako ih covek tome nije naucio).
  • Dejan

    22.10.2010 12:49
    lepo ponasanje
    U nasoj zgradi psi se oduvek voze liftom. Medjutim vlasnici se nikada nisu setili da pociste za njihovim ljubimcima koji se linjaju.
    Kada udjem u stan na djonovima uvek imam zalepljenih dlaka (otirac ne pomaze). Desava se da puste kuce da obavi svoj posao u hodniku jer je hladno pa da ne izlaze napolje. Naravno sve to saceka spremacicu da ocisti i pokupi.
    Bale pasa po liftu leti necu ni pominjati kao ni njihove mirise.

    Nemam nista protiv da se psi voze liftom i da se krecu hodnicima, ali vlasnici moraju da pociste za njima. Isto tako ako ima vise ljudi koji cekaju pred vratima lifta. Vlasnik psa je duzan da saceka da se ostali prevezu pa da onda on sa svojim ljubimcem koristi lift.
  • JA

    22.10.2010 12:23
    Keru
    Tenkre !
    Izvinjavam se ostalim lovačkim psima-kerovima, ne mislim na njih.
  • Ker

    22.10.2010 09:45
    I naravno da samo seljacine kao dolepotpisani JA mogu vredjati druge ljude na forumu.
    Bolje bi mu bilo da navuce opanke i vrati se tamo odakle je dosao pa neka zagadjuje koliko hoce.

  • sandra

    22.10.2010 08:54
    BRAVO JA
    Fala bogu, neka normalna odluka vezana za zivotinje u ovom gradu. Inace sve te uredbe sluze jedino da se isfrustrirane komsije izivljavaju nad vlasnicima pasa. To sto po parkovima mozete da ugazite i u ljudski izmet, nikom nista, posto ne postoji uredba da pocistite za sobom. Volela bih kada bi postojala uredba da mi se niko ne obraca na ulici ko zeli da se izderava i izivljava zato sto setam kucu, koja pritom izgleda kao igracka (a da ni ne pitaju jel skupljam ili ne). Sta bi bilo da setam dogu na primer, niko ne bi smeo da me pogleda popreko.
  • JA

    22.10.2010 08:22
    Naravno
    Naravno da vlasnici treba da skupljaju izmet i naravno da mrzitelji pasa ne treba da gaze po travnjacima.
    Naravno da, ko se imalo razume u pse, zna da su oni čiste životinje i ne vrše nuždu po stepeništima, liftovima i prostorima u kojim žive.
    Naravno da se lutalice ne množe od kućevnih pasa, a naravno da i mnoge "ljude" treba kastrirati da se ne množe po svuda.
    I naravno da su "Ker" i "Novosađanin" kreteni !
  • Ker

    22.10.2010 07:28
    Naravno da bi svi vlasnici kerova trebalo da skupljaju njihov izmet, a ne da ja gazim po njemu.
    Naravno da lift , a bogami i stepeniste ne bi trebalo da smrdi po kerecoj mokraci.
    Naravno da bi svi kerovi trebalo da su kastrirani pa da se ne mnoze lutalice po gradu.
    Naravno...
  • Moma

    22.10.2010 06:58
    Dzukele
    Naravno da ne treba dozvoliti da ljubimci ulaze u liftove.Garantovano oni bacaju pikavce,pljuju po liftovima, kradu ogledala i ispisuju razne parole flomasterima.
  • Novosadjanin

    21.10.2010 21:25
    Meni smetaju psi u liftu! Zivim u stanu, a da imam kucu, drzao bih psa u dvoristu. Ja bih podneo inicijativu da se zabrani drzanje pasa i macaka u stanovima. Prvo, sto vlasnici koji toboze vole zivotinje samo ih maltretiraju jer je to mali prostor za psa, a drugo, lavez pasa iz stanova, smrad, dlake i sl. nisu hihijenski. Psi su za otvoreni prostor! Zasto npr. da mi se u liftu mota neciji pas oko nogu?
  • Pčelica

    21.10.2010 19:25
    Maja
    ...je bila jedna vredna i marljiva pčelica a mi smo znali jednu drugu koja je bila više trut nego pčelica. Ta maja je mrzela sebe a kamoli pse. Pa je u njeno carevanje došla i ta sporna odluka o drzanju pasa. Samo nesto ne razumem:gosn Igića će kao da smene a na njegovo mesto bi mogla opet neka Maja da dođe. Strašno. Iliti: Džabe ste krečili!
  • 21.10.2010 15:55
    Nije mi ni padalo na pamet da mog psa koji je star i jedva hoda, mucim da ide peske na sedmi sprat. Ako lift mogu da koriste narkomani, pusaci, alkosi, oni sto se ne kupaju itd, sto bi nekome smetali psi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna